beats by dre cheap

GLUPOST NA VISOKOM NIVOU

BiH ima dvije vrste neprijatelja - one koji se tako otvoreno deklariraju ili to rade prikriveno, i one koji se deklariraju kao njeni zaštitnici, a zapravo rade protiv interesa države i društva u BiH. Za ovo drugo, evo svježeg primjera . I to sa top destinacije, iz New Yorka, sa zasjedanja Generalne skupštine UN.

Da sve bude na visokom nivou, glavni akter je aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, njegova ekselencija Bakir Izetbegović, inače sin Alije Izetbegovića koji je Erdoganu (po izjavi premijera Turske) ostavio Bosnu (BiH) "ostavio u amanet". (Ako ćemo tu logiku primjeniti konsekventno, princu Bakiru je u amanet ostavio mjesto u predsjedništvu BiH). Što je viši nivo, i glupost može biti veća. I posljedice, naravno.

E, da čujemo biser iz New Yorka. Tamo se, kažu, predsjedavajući Predsjedništva BiH, (B.I.) obratio Generalnoj skupštini UN sa "Esseamu alejkum". Nevjerovatno. Htio sam provjeriti informaciju sumnjajući u njenu vjerodostojnost. Nisam mogao vjerovati da neko na tom nivou može posegnuti za tako glupim činom. Onda sam odustao kad sam pročitao još veću glupost, nasvodno saopštenje iz Kabineta B.I. "Esselamu alejkum" u prijevodu znači "Neka je mir s vama", a poziv na mir, na ma kom jeziku bio upućen, ne može biti sporan ili uvredljiv, stoji u pisanoj izjavi koju su nam dostavili iz Kabineta Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, navodi DEPO PORTAL. U tom saopštenju navodno dalje stoji: "Predsjedavajući Izetbegović obratio se Generalnoj skupštini poželivši dobro jutro na engleskom i pozdravom kojim se svakodnevno oslovljava više od milijardu i pol ljudi u svijetu, čiji su legitimni predstavnici prisustvovali zasjedanju UN-a u Njujorku. Također, to je višestoljetni tradicionalni pozdrav Bošnjaka muslimana, (podučavaju iz Kabineta) kao dio njihove kulture i identiteta i uskratiti im pravo na taj pozdrav bilo bi zadiranje u domen osnovnih ljudskih prava i sloboda".

Komentirati ovoliku hrpu gluposti i infantilnih kvaziobjašnjenja bio bi vid mazohizma.

Ako je tačno sve što se u vezi sa ovim moglo čuti, onda nije čudo što se BiH godinama valja u sve dubljem blatu. Prije bi se moglo reći, čudo je da se u tom blatu već nije udavila.

 

Umjesto gluposti
http://prohic.blogger.ba
04/10/2012 16:32