beats by dre cheap

ČIJU BRIGU ONI BRINU?

Milorad Dodik ovih dana ponovo se bavi mega problemima od vitalnog nacionalnog interesa za "svekoliki srpski narod". Navodno. Naročito brine za one koji u aktuelnoj situaciji trpe najviše, Srbi na Kosovu, tj. "Kosovu i Metohiji", koje nacionalisti ili manipulatori, kao što je M.D., nazivaju južna pokrajina Srbije. Kao da je osamnaesti vijek i kao da se u Srbiji nije ništa desilo u posljednjih dvadesetak godina. "Kosovo je Srbija", mantra kojom prevaranti prosipaju političku maglu.

E, M.D. kojeg je zarazio virus istorijske veličine, brine o Srbima s Kosova. On im velikodušno nudi naseljavanje u RS. Pazite, ne u BiH, već u RS (Kosovo nije država, a RS kao jeste). Ali, dobro, da to ostavimo po strani. On, M.D., koji sebe, u ovoj fazi, oslovljava sa Mi, poziva Srbe s Kosova. Daće im, kaže, zemljište da se nastane, prave kuće i bave poljoprivredom. Čiju zemlju ? Kao da je feudalac.

Sličan ispad imao je prije nekoliko mjeseci kada je, nezadovoljan statusom nekih opština u FBiH gdje su Srbi etnička većina,  nagovjestio zahtjev (valjda referendum, Milorade) za izdvajanjem tih opština iz tog entiteta. Sjećate li se onih SAO u pripremi rata!? Svaka sličnost je namjerna.

Ali, dobro i to. Predsjednik RS se bavi svim i svačim osim onim i onima o kojima bi trebalo da se bavi u svom mandatu. Za njega istočni dio RS, praktično, ne postoji. Od Rudog i Čajniča, do Trebinja i Bileće, ekstremno siromaštvo i beznađe. Čitavi krajevi ostaju skoro pusti. Depopulacija prijeti kao neka socijalna, demografska kuga. Beznađe tjera ljude na iseljavanje. A umišljeni (srpski) mesija, ili sitni prevarant koji za sebe izvlači veliku korist, brine veliku brigu o Kosovu, a ne vidi ono što je u avliji (RS).  

A u toj avliji ima jedna opština, Ljubinje, koja hoće da se izdvoji iz RS i BiH i priključi Crnoj Gori !? Eto ti sad !

Da u ovoj istočnohercegovačkoj opštini, smještenoj u pograničnom pojasu prema Crnoj Gori, ozbiljno razmišljaju o ovom nesvakidašnjem planu, "Glasu Srpske" je potvrdio načelnik Ljubinja, Vesko Budinčić iz Srpske demokratske stranke. On je, inače, na lokalnim izborima 2012. osvojio svoj četvrti načelnički mandat. Ukoliko bi ova ideja bila pretvorena u djelo, bilo bi to prvi "slučaj bijega" jedne opštine u drugu državu na ovim prostorima, piše Tanjug. "Godinama smo čekali u nadi da će doći bolja vremena", žali se načelnik opštine. "Na Ljubinje su, međutim, svi zaboravili. Od kada sam načelnik opštine, niko sa viših nivoa vlasti nije nas ni posjetio, a kamoli ponudio pomoć." To je, dodaje, probudilo ideju da raspišu referendum na kojem bi se građani izjasnili da li da nastave da žive u istoj državi ili da se utope u Crnu Goru. U Ljubinju živi oko 5.000 stanovnika, koji se uglavnom bave poljoprivredom. Posljednjih godina i ta grana je zamrla, jer nema organizovanog otkupa proizvoda. Na području Ljubinja prije rata je bilo razvijeno stočarstvo, ali je i ono palo na niske grane, dok nekada poznati voćarski kraj ima tek pokoju omanju plantažu.

A On , "Mi", Milorad Dodik, brine se o Srbima s Kosova.

Umjesto gluposti
http://prohic.blogger.ba
11/01/2013 13:36